Intervju
Postavljeno: 23.01.2013

ĆAPIN: Cilj u Radničkom – uzvraćati vernim navijačima

izvor: abaliga.com Podeli ovaj članak sa:

Radnički je ugovorio saradnju sa Aleksandrom Ćapinom u očekivanju da je on taj igrač koji će da poveže spoljnu liniju i time da pruži kragujevačkom timu toliko potrebnu širinu. Sve se isplatilo u poslednje tri nedelje kada Ćapin konstantno slovi za najkorisnijeg igrač kola.

Ćapin: Ovo je definitivno jedna od mojih najboljih sezona u karijeri. Drago mi je što sam izabrao pravi klub. Imamo sjajnog trenera, a odabir igrača je takođe izuzetan. Jedini problem je što još pokušavamo da nađemo sopstveni stil igre, s obzirom da imamo mnogo novih igrača. Međutim, evidentno je da rastemo i da svi polako ulazimo u bolju formu. Svima nama u Klubu je cilj da uzvraćamo punom merom našim vernim navijačima, čiju smo podršku uživali čak i u Mađarskoj, istakao je Ćapin.

Šta je ključ uspeha?

Ćapin: Ključ uspeha je samopouzdanje. Dosta igram, a to je jer trener Nikolić ima poverenja u mene. Na pravom smo putu da imamo odličnu sezonu, ali to će biti jedino moguće ako budemo imali uspešan finiš. Ima još dosta utakmica ispred nas.

Kako vidite Radnički u preostalim utakmicama u ABA ligi?

Ćapin: Svaka naredna utakmica koju igramo je najvažnija, ali je isto tako i kod rivala. Jednom utakmicom možete da skočite na vrh, ali i da padnete na tabeli. Ne postoje laki protivnici, svi igraju za neki cilj. Vratili smo se iz Mađarske gde je i domaćinu bila nužna pobeda, da bi se pomerili sa samog dna tabele, ali i nama je bio nužan uspeh, kako bismo se priključili ekipama sa vrha ABA lige.

Igraćete protiv Partizana u narednom kolu, to je suparnik koji želi pobedom da overi kandidaturu za Finalni turnir ABA lige.

Ćapin: Ne želim da se previše fokusiram na Partizan, iako je evidentno da imaju mnogo uspona i padova ove sezone, što je i normalno za tako mlad tim. Izgubili smo od njih u prvom delu sezone i naš glavni cilj je da ne ponovimo greške iz te utakmice. Igraćemo kući i ići ćemo na pobedu.

Ponikli ste u Partizanu, da li će zbog toga utakmica biti emotivnija za vas?

Ćapin: To jeste klub u kojem sam načinio prve košarkaške korake, ali sam prvu profesionalnu šansu dobio u Krki. Ali, naravno, nemoguće je zaboraviti svoju prvu ljubav. Uvek sam uzbuđen kada igram protiv Partizana.

Foto: arhiva KK Radnički/autor Zoran Petrović

APEL KK RADNIČKI: Pomozimo sestrama Jeleni i Ani