Press
Postavljeno: 12.06.2014

KK Radnički - Šta dalje?

izvor: sportske.net Podeli ovaj članak sa:

Jedan od četiri srpska predstavnika u ABA ligi završio je u utorak turbulentnu sezonu a najave da klub nema egzistenciju u Kragujevcu ukoliko se ne promeni odnos države dovodi u pitanje sav trud koji je u prethodne četiri godine ulagan da grad na Lepenici postane košarkaški centar.

Košarkaški klub Radnički iz Kragujevca u utorak je stavio tačku na sezonu u kojoj se ekipa Miroslava Nikolića takmičila na četiri fronta a klupski čelnici vodili borbu za egzistenciju kluba.

Odmah nakon duela sa Partizanom trener Radničkog otvoreno je priznao da je budućnost kluba dovedena pod znak pitanja a ni predsednik Ivan Grujin ne krije da "ovako više ne može".

"Slažem se sa našim trenerom da ovako više ne može. Naravno da ne može, a u prvom redu se odnosi na neke ljude koji su bili uz nas, ali nisu dali očekivanu podršku" kaže Grujin.

Radnički se nalazi u ozbiljnim finansijskim problemima a igrači mesecima unazad ne primaju plate zbog čega u klubu iz Kragujevca traže od gradskih vlasti i države odgovor na pitanje da li je nekom uopšte potreban klub iz "srca Šumadije".

"U narednom periodu, do kraja tekućeg meseca, moramo da znamo da li za nas ima mesta u Kragujevcu. Ne samo deklarativno ili u smislu želje, jer, stvarne mogućnosti su nešto sasvim drugo. Ne reketiramo državu kada apelujemo na neku vrstu pomoći. Samo da ne ostane po starom, da je nekom majka, a nekom maćeha" ističe predsednik KK Radnički.

Iako situacija nije nimalo lako i postoji određena zebnja da li će klub nastaviti da se takmiči, Grujin se izjašnjava kao optimista po tom pitanju.

"Optimista sam, ne pesimista, ali neke stvari moraju konačno da se znaju. Pre odlaska na odmor glavna nam je stvar da obezbedimo novac za kotizaciju za ABA ligu, kao da inicijativa za njeno ukidanje ne postoji" poručuje Grujin.

Radnički bi možda i mogao da izbegne plaćanje kotizacije za učešće u ABA ligi u iznosu od 150.000 evra ukoliko brod lige prihvati inicijativu srpskih klubova upućenu sredinom maja.

Čak i da dobije tu vrstu olakšice, nema sumnje da će Radnički voditi veliku bitku za opstanak na košarkaškoj mapi Srbije i regiona. Kakav će kraj imati ova priča, ostaje nam da vidimo...


Foto: KK Radnički/Duško Đorđević


GALERIJA

PRESS

VIDEO

VIDEO: PROMOTIVNI SPOT KK RADNIČKI 

APELI KK RADNIČKI: