Press
Postavljeno: 26.05.2012

Muta Nikolić: Kvalitetniji smo od Zvezde

izvor: kosarka24.com Podeli ovaj članak sa:

Košarkaši Radničkog započinju Plej-of Superlige Srbije protiv Crvene zvezde na domaćem terenu u nedelju 27. maja od 19 časova.

Kragujevački i beogradski sastav su se susretali ove sezone četiri puta. I u Jadranskoj ligi, i u domaćem prvenstvu, timovi su ostvarili po jednu pobedu, a u Superligi su čak i rezultatski potpuno izjednačeni jer su i Crveni đavoli i crveno-beli pobedili sa 12 poena razlike.

"Radnički je za ove tri sezone uvek imao stepenik više u rezultatima koje je postizao. Veliki je uspeh, najpre, što ćemo četvrtu godinu zaredom igrati ABA ligu. Uspešno smo se izborili i ove sezone, iako je bilo dosta problema. Prevladalo je to što imamo dobru ekipu i što radimo u pozitivnoj atmosferi. Jeste ostao mali žal što se nismo plasirali u evro-takmičenje, a bili smo nadomak. No, platili smo danak pehovima, povredama, nisu nas mimoilazili ni finansijski problemi ali, da se razumemo, svi ostali klubovi grcaju, nije to jedinstven problem Radničkog iz Kragujevca. Ipak, prezadovoljan sam postignutim u ovoj sezoni - biti drugi na tabeli domaćeg prvenstva je ogroman uspeh. Plasirali smo se ispred Zvezde i timova koji su iz potaje priželjkivali da igraju Jadransku ligu."

Nikolić je saglasan sa zapažanjem novinara da je Zvezda na poslednjem gostovanju isparirala Radničkom brzim ritmom, sa dosta rotacija:

"Zvezda ima mlađu ekipu, ambiciozni su, žele da se dokažu, da skrenu pažnju na sebe. Moramo dobro da trčimo protiv njih, da skačemo kako treba - a za sve to imamo pravu ekipu. Iskusniji smo i očekujem da ćemo to uraditi, a moje je da uoči meča skrenem pažnju igračima, kao što radim svaki put. Kvalitetniji smo i nemam nikakvu bojazan od Zvezde."

Uoči prve utakmice Radničkog i Zvezde, kragujevački klub upućuje molbu svim svojim pristalicama da obezbede ulaznicu što ranije u terminima prodaje na biletarnicama hale Jezero, a to će biti u subotu i nedelju od 12 do 19 časova. Cena karte biće 300 dinara. I za ovu utakmicu važiće sezonske ulaznice, kao tokom čitave sezone.


BUDI DEO HUKA TRIBINE!