Press
Postavljeno: 15.06.2012

Nikolić ostaje u Kragujevcu

izvor: b92.net Podeli ovaj članak sa:

Miroslav Nikolić ostače na čelu stručnog štaba košarkaša Radničkog naredne četiri godine, saopštio je kragujevački superligaš.

Iako je još ranije najavljeno da će popularni trener predvoditi klub i naredne sezone, danas je potvrđeno da će ostati u rodnom gradu.

Nikolić je pažnju javnosti skrenuo kao trener BFC Beočin, sa kojim je igrao finale plej ofa 1996. Nakon toga bio ja asistent selektora i vodio sve najjače domaće klubove – Partizan, Budućnost, Zvezdu, Vojvodinu i Hemofarm, pre dolaska u Radnički 2009.

"Danas smo ozvaničili nastavak moje saradnje sa Radničkim u periodu od četiri godine. Kao šef stručnog štaba kragujevačkog kluba, utvrdio sam sa gradonačelnikom Veroljubom Stevanovićem detalje za dalji razvoj košarke u našem gradu. Dogovorili smo plan po kojem sledi stabilno finansiranje kluba, a to će omogućiti i kvalitetniji rad u Radničkom”, rekao je Nikolić u intervjuu za klupski sajt.

Nikolić je najavio da već danas kreće u formiranje novog sastava i pregovore sa kandidatima za sezonu 2012/2013.

"Čekaju me iste, ako ne i veće muke nego prošle godine. Posao započinjem iz ’minusa’, jer nam već i formalno nedostaju Sajmon i Pavković, a sem Birčevića i Sinoveca svi ostali igrači su slobodni, kao što je poznato. Medjutim, takva postavka me ne koleba ni najmanje. Znamo kako, a imamo mesec i po dana do priprema da postignemo maksimum u početnoj fazi rada", kaže Nikolić.

Nakon tri sezone u kojima se Radnički ustalio kao ABA ligaš, redovan učesnik završnice nacionalnog kupa i šampionata, za narednu sezonu u klubu imaju i veće ambicije. Poseban motiv za naredni period je i dovodjenje finala Kupa Radivoja Koraća u Kragujevac.

VIDEO: Početak majstorice u Jezeru - Himna, Predstavljanje, Huk Tribine
ANKETA:
Najbolji igrač 2011/2012?