Prilozi
Postavljeno: 17.09.2011

APEL RADNIČKOG - POMOZIMO SESTRAMA

Košarkaški klub Radnički poziva svu sportsku i širu javnost da shodno svojim mogućnostima uputi pomoć sestrama Jeleni i Ani i tako omogući da jedini koje imaju uz sebe, njihovi baka i deka, stvore najelementarnije uslove za život svojih unuka Podeli ovaj članak sa:

Loading the player ...Da li je kupatilo o kome maštaju Jelena i Ana, koje je majka ostavila, samo pusti san?

U prilogu ćete videti Jeleninu kuću - iz snova.

Iako imaju samo četiri i šest godina, Ana i Jelena znaju da ih je mama ostavila kada su bile male. Otišla je na more kod rođake, i od tada je više nisu videle, ni čule. Takođe znaju da tata sada živi sa nekom drugom tetom i ima novu bebu sa kojom provodi mnogo više vremena. Baba i deda postali su njihov ceo svet. Ne sećaju se da su osetile nešto bolje od njihovog zagrljaja, ni da su videle nešto dalje od brda koja ih okružuju.

Da li tamo iza brda postoji neko ko hoće da im pomogne?

Spisak Jeleninih i Aninih želja mnogo se razlikuje od većine njihovih vršnjaka. Na prvom mestu je - kupatilo. Osim kreveta i vaze sa cvećem, devojčice žele da što pre padne kiša kako bi imale dovoljno vode. To što su njihove želje skromne ne znači da će se brže ispuniti. Nova kuća nema još ni zidove...

Deda Nikola je doživeo tešku nesreću u šumi, a kasnije još jednu. Jedva je preživeo. A bio je jedini koji je mogao nešto da zaradi. Sada je previše star da bi se brzo izlečio, a previše mlad da bi otišao u penziju. Konstadinovići nemaju nikakva primanja. Ako se ne pojavi dovoljno onih koji hoće da im pomognu... Neka ova rečenica ostane nezavršena.

...

Oni su uspešni sportisti - Košarkaški klub Radnički iz Kragujevca. Ivan Grujin, KK Radnički: "Mi smo bili potrešeni pričom koju smo videli na Prvoj televiziji, s obzirom da se radi o jednoj porodici iz našeg grada, Kragujevca. Odlučili smo da uputimo jednokratnu pomoć u ovoj trenutku. Svih dvanaest meseci odvajaćemo jedan deo prihoda od ulaznica koje prodamo."

Njihova radost su - psi. Igračke, bez baterija, ali mrdaju.

Jelena je pošla u školu. Od svega što se dogodilo prvog dana, zapamtila je samo jedno - "svu decu su dovele mame, a mene ne".

Bukvalno svaki pogled na Jelenu i Anu ne može da prođe bez knedle u grlu, a svima nam je u glavi isto pitanje: kako su mogli, kako je mogla? Knedlu možda i progutamo, ali odgovora nema...

(iz sinopsisa)

Prva TV
Emisije Exploziv
Xploziv@prva.rs

***

APEL RADNIČKOG - POMOZIMO SESTRAMA

Košarkaški klub Radnički poziva svu sportsku i širu javnost da shodno svojim mogućnostima uputi pomoć sestrama Jeleni i Ani i tako omogući da jedini koje imaju uz sebe, njihovi baka i deka, stvore najelementarnije uslove za život svojih unuka.

Za sve koji mogu da izdvoje deo svojih sredstava, otvoren je žiro-račun porodice Konstadinović: 250-4010043851200-63 (EuroBANK EFG http://www.eurobankefg.rs/about-us/eurobank-efg-group/lokacije.867.html; Kneza Mihaila 7, 34000 Kragujevac; radnim danima od 9 do 17 časova).

Direktan kontakt sa porodicom moguće je uspostaviti telefonom, pozivom na broj telefona bake Jovanke Konstadinović: 064/14-38-573 ili posetom koja će ih obradovati. Jelena i Ana žive u kragujevačkom naselju Velike Pčelice.