Vesti
Postavljeno: 19.10.2011

Boris Bakić u dresu Radničkog

Kragujevčani će svog novog sugrađanina moći da vide u dresu Radničkog 29. oktobra protiv Budućnosti, ekipe upravo iz Bakićevog rodnog grada Podeli ovaj članak sa:

Kragujevački ABA ligaš Radnički ugovorio je danas pre podne saradnju na godinu dana sa dojučerašnjim slobodnim igračem Borisom Bakićem i tako pojačao sastav za pouzdanog beka, sa naglašenim kvalitetima u odbrambenim formacijama.

Bakić je ponikao u podgoričkoj Budućnosti, za koju se još kao junior takmičio u Jadranskoj ligi 2003/2004. U to vreme važio je za jednog od najperspektivnijih talenata u Evropi. Potom je bio igrač beogradskog Partizana, od 2004. do 2007. godine. Iz tog perioda pamti, kako je svojevremeno izjavio, četiri trofeja, tri titule i Jadransku ligu, ali i "grejanje" klupe. Usledio je prelazak u Crvenu Zvezdu (2007-2011) gde se afirmisao kao igrač koga krasi požrtvovanost, kako na utakmicama tako i na treninzima.

U poslednjoj sezoni Bakić je bio kapiten "crveno-belih". Nakon povrede na utakmici prvenstva Srbije sa FMP-om, ovaj izuzetni defanzivac je zbog oporavka izostajao izvesno vreme sa utakmica u regionu. Uspešno je zaigrao u odlučujućim kolima i doprineo u završnici takmičenja da srpski tim sačuva status regionalnog ligaša. U tom periodu odigrao je meč karijere, marta 2011. godine protiv Olimpije. Na kraju domaćeg prvenstva bio je i deo najbolje petorke Superlige, kao bek - broj jedan.

Najveći takmičarski uspesi Bakića vezani su za klupsku košarku i srpske timove. Uz to, osvojio je i bronzanu medalju 2005. na evropskom šampionatu za igrače do 20 godina, a u kolekciji ima i zlatnu medalju Srbije i Crne Gore iz 2006. sa Evropskog prvenstva u Turskoj, za isti uzrast, a tada mu je trener u reprezentaciji bio Miroslav Muta Nikolić.

U Jadranskoj ligi je do sada postigao ukupno 693 poena za sedam godina igranja, prosečno 99 po sezoni (sa procentom šuta od 42 odsto). Maksimalno je u jednoj sezoni zabeležio 198 poena.

Kragujevčani će svog novog sugrađanina moći da vide u dresu Radničkog 29. oktobra protiv Budućnosti, ekipe upravo iz Bakićevog rodnog grada. Pošto su svi administrativni poslovi blagovremeno završeni, pravo nastupa stiče već 22. oktobra kada "Crveni đavoli" gostuju "Farmaceutima" u četvrtom kolu ABA lige.

Njegov tri i po godine stariji brat Bojan je takođe košarkaš, internacionalnog iskustva, koje je sticao od Crne Gore i Slovenije, preko Grčke i Letonije, do Srbije. Sem za Hemofarm, igrao je i za Metalac, u čijem je dresu bio na otvaranju prošlogodišnje sezone domaćeg prvenstva baš protiv Radničkog u Kragujevcu.

Boris je u jednom intervjuu svog brata opisao kao finog..., a za sebe rekao da je nemiran i naglasio: "U meni je đavo..." Od danas je u prilici da tako okarakterisan i ponese grb "Crvenih đavola", a na očekivane srčane partije uslediće dobar vetar u leđa - sa tribina.

Boris Bakić je rođen u Podgorici 23. maja 1986. godine. Visok je 195 centimetara i igra na poziciji beka.


Foto: ABA liga

Press