Vesti
Postavljeno: 15.08.2013

Dušan Mlađan - iz Švajcarske u Šumadiju

Novi igrač Radničkog je član reprezentacije Švajcarske za koju ima ukupan učinak: 16,3 poena, pet skokova i 1,8 asistencija po utakmici. Koliko je značajan za tu selekciju govori podatak da je najbolji strelac ekipe i da mu je poverena kapitenska traka Podeli ovaj članak sa:

Spoljašnja linija Radničkog od danas je jača za Dušana Mlađana, dojučerašnjeg beka-šutera švajcarskog Lugana i reprezentativca te države, sa kojim je ugovorena saradnja u narednih godinu dana.

Mlađan je igrač koji može da ispunjava zadatke na pozicijama 1, 2 i 3. Protekle četiri sezone bio je član ekipe iz Švajcarske. Za Lugano je odigrao 34 utakmice u poslednjoj sezoni, prosečno je bio na parketu 33 minuta, beležio je po 20 poena (bacanja 83%, dvojke 57%, trojke 37%), 3,6 skokova, 2,1 asistenciju, 1,5 osvojenih i 1,6 izgubljenih lopti. U prvenstvu Švajcarske slovi za najboljeg strelca, a samo je u tri susreta postigao manje od deset poena, na 20 mečeva je beležio 20 i više poena. Meč sezone odigrao je protiv Starvingsa - indeks 40, 33 poena, šest skokova, četiri asistencija, za 39 minuta u igri.

Pre 2009. godine karijeru je gradio kao član pet italijanskih sastava. U Luganu je takođe igrao i od 2002. do 2005. godine.

Novi igrač Radničkog je dvojnog državljanstva, srpsko-švajcarskog. Član je reprezentacije Švajcarske za koju ima ukupan učinak: 16,3 poena, pet skokova i 1,8 asistencija po utakmici. Koliko je značajan za tu selekciju govori podatak da je najbolji strelac ekipe i da mu je poverena kapitenska traka (i aktuelni selektor je naše gore list - Petar Aleksić).

Dušan Mlađan (visok 198cm) je rođen 16. novembra 1986. godine u Beogradu.


VIDEO: Mix Dusan Mladjan Summer 2012, Dusan Mladjan #6 Red


Dejan Milošević
Foto: Lugano

GRUJIN ZA RAVNOPRAVNOST PREDSTAVNIKA SRBIJE U REGIONU I EVROPI


GALERIJA: PRIPREME, DAN III: USKORO NA TRENINGU I DI DŽEJ SILI


APEL KK RADNIČKI: Pomozimo sestrama Jeleni i Ani