Vesti
Postavljeno: 28.08.2014

Gašenjem Radničkog gubi srpska košarka

Ukoliko se u najkraćem roku ne omogući da Radnički učestvuje u jednoj od najsnažnijih liga u Evropi, Srbija će izgubiti jedno mesto u tom takmičenju. Postavljamo pitanje: da li je ikome ko zaista voli svoju državu u interesu da Srbija izgubi jednog predstavnika u ABA ligi i da to mesto zauzmu predstavnici drugih zemalja iz regiona?

Podeli ovaj članak sa:

Košarkaški klub Radnički sa žaljenjem obaveštava javnost, ne samo sportsku, već i čitave Srbije, da još uvek nisu stvoreni uslovi za plaćanje kotizacije i igranje ABA lige. Ukoliko se u najkraćem roku ne omogući da Radnički učestvuje u jednoj od najsnažnijih liga u Evropi, Srbija će izgubiti jedno mesto u tom takmičenju.

Postavljamo pitanje: da li je ikome ko zaista voli svoju državu u interesu da Srbija izgubi jednog predstavnika u ABA ligi i da to mesto zauzmu predstavnici drugih zemalja iz regiona?

KK Radnički veruje, kao i cela sportska javnost, da ovu zemlju vode ljudi koji imaju svest o tome šta je strateški važno. Uz puno razumevanje teške situacije u kojoj se nalazi čitava Srbija, mislimo da je važno da mesto koje smo za Srbiju obezbedili na terenu - zadržimo. Apelujemo na sve ljude dobre volje i dobrih namera da razmisle o interesu srpske košarke i da ne dozvolimo da Srbija izgubi ono što je Radnički na terenu ostvario za našu državu.

Uz sve to, igranjem ABA lige omogućili smo da se razviju i naši reprezentativci - Birčević, Jović i Kalinić su do reprezentativnog dresa i Mundobasketa došli braneći boje Radničkog. Čak ni Partizan MTS i Crvena zvezda Telekom, koji uživaju ogromnu pomoć i podršku, nisu iznedrili tri reprezentativca. Treba li podsećati da je Radnički, iako debitant, predstavljao Srbiju u Evrokupu i u 16 utakmica ostvario zapažen učinak, kako kao ekipa, tako i pojedinačno.

Upravo zbog svega navedenog, molimo sve one koji mogu da pomognu da se uključe u rešavanje statusa Radničkog i da zajednički odbranimo interese Srbije i srpske košarke.

Uprava KK Radnički

GALERIJA

PRESS

VIDEO

VIDEO: PROMOTIVNI SPOT KK RADNIČKI 

APELI KK RADNIČKI: