Vesti
Postavljeno: 11.06.2012

Grujin: Muti uslovi za rad na duže staze

- Ovaj klub je moja profesionalna ambicija i želja, sportski motivi me vežu za Kragujevac. Posle ovakvog dogovora, mogu da me traže i evroligaši, ja ostajem veran Radničkom, izjavio je Miroslav Nikolić. - Predstoji da sprovedemo u delo dogovor kako bismo zadržali rezultatski uspon iz sezone u sezonu, a verujem da možemo i korak dalje, preneo je Veroljub Stevanović. - Želimo da u poboljšanim uslovima stvorimo još bolji tim koji će biti konkurentan najboljim ekipama u okruženju, poručio je Ivan Grujin Podeli ovaj članak sa:

Dok igrački pogon Košarkaškog kluba Radnički koristi slobodne dane, uprava uveliko obavlja sve potrebno za nesmetan početak priprema za novu sezonu. Ključni momenat u ovim "nultim" danima je bez dileme pitanje šefa stručnog štaba kragujevačkog predstavnika u regionalnoj i nacionalnoj ligi, kao i domaćina narednog završnog turnira Kupa Radivoja Koraća.

Temeljno rešenje gotovo da je izdefinisano na današnjem sastanku u Beogradu kojem su prisustvovali gradonačelnik Kragujevca Veroljub Stevanović sa najbližim saradnicima, počasni predsednik Kluba Mlađan Dinkić, predsednik KK Radnički Ivan Grujin, direktor Aleksandar Mitrović i šef stručnog štaba Miroslav Muta Nikolić.

Neposredno nakon današnjeg susreta, Nikolić je poručio da je dobio uveravanja da sledi stvaranje uslova za stabilan rad u Radničkom, a sve bi trebalo da bude precizno definisano već za sedam dana. Odmah potom, spreman je da rešava sva pitanja koja se tiču njegove direktne odgovornosti, a tu je prioritet prioriteta - sastav Radničkog za narednu sezonu.

Nikolić: Imali smo preliminarni razgovor o, pre svega, kragujevačkoj košarci u naredne četiri godine. Čelnici Kragujevca su iskazali želju da se nastavi sa razvojem kragujevačke košarke. Ponuđeno mi je da ostanem šef struke Radničkog. Ovaj klub je moja profesionalna ambicija i želja, sportski motivi me vežu za Kragujevac i nadomak smo konačnog dogovora za nastavak saradnje, i to dugogodišnje. Posle ovakvog dogovora, mogu da me traže i evroligaši, ja ostajem veran Radničkom i Kragujevcu. U narednih nedelju dana očekujem da izdefinišemo sve detalje i da već od sledeće nedelje formiramo ekipu za sezonu 2012/2013. Vrlo brzo razrešićemo, u tom slučaju, ko je potreban od trenutno slobodnih igrača koji su završili prethodnu sezonu u našoj ekipi. Uvek postoji rešenje angažovanjem inostranih igrača, košarkaško tržište je prebogato, a imamo i nekoliko konkretnih ponuda kojima je moguće da se u našim redovima nađu "jeftiniji" a kvalitetniji "vojnici kragujevačke armije". Hoću sigurna kadrovska rešenja za nastavak rada u Kragujevcu, u što kraćem periodu rešio bih pitanje loalnosti ovog sastava sa kojim smo dospeli do Plej-ofa Superlige, kako bih bio načisto za koje pozicije nam je potrebna sveža krv. Ne opterećujem se da nužno mora da bude domaća, srpska ponuda. I ovako svedočim da postoji i dalje jagma u zemlji za pojedincima koji su se afirmisali noseći grb Radničkog na grudima proteklih godinu dana. Sa ekipom koja bi bila utvrđena već u junu, pripreme za sezonu 2012/2013 počele bi 1. avgusta. Iskazujem svo poštovanje za trud oko Radničkog koji mi je i danas, po ko na koji put, predočen od strane Stevanovića, Dinkića, Grujina, Mitrovića. Ovakvom sinergijom, biće izvesno dalje razvijanje našeg kluba u četiri godine pred nama.

Grad Kragujevac je zainteresovan da dalje ulaže u KK Radnički, izjavio je gradonačelnik Veroljub Stevanović, i naglasio da su ambicije u središtu Šumadije znatno šire od onih sa terena:

Stevanović: Za nama je najbolja sezona u istoriji kragujevačke košarke, a Muta Nikolić je veliko ime srpske košarke koje ćemo zadržati kao sinonim kragujevačke košarke i u budućim danima. Precizirali smo danas koje su potrebe kluba za narednu sezonu, šta su prioriteti, od logistike do kadrova. Grad ima svoju kvotu i gledaćemo kako da zajedničkim naporima što bolje iskoristimo ta sredstva. Potrebe smo čuli, sve smo pretresli u preliminarnom dogovoru, jasna su nam predviđanja u klubu, a sa druge strane klub ima našu bezrezervnu podršku, ali i viziju košarke u Kragujevcu. Predstoji da sprovedemo u delo dogovor kako bismo zadržali rezultatski uspon iz sezone u sezonu, a verujem da možemo i korak dalje. Usuđujem se da nagovestim i šire ambicije od takmičarskih koje nas čekaju od jesenu. Uz visoke domete profesionalne košarke, naš grad zanima i razvoj škole košarke sa Radničkim kao maticom, ima tu velikih imena ovog sporta koja bismo izanimirali. Tako nešto je naš cilj i u ostalim sportovima u Kragujevcu. Košarka nas zanima, dakle, daleko šire od nastupanja u Jadranskoj i Superlige Srbije, želimo da Kragujevac bude centar košarke, rame uz rame sa Beogradom.

Ostanak Nikolića na čelo struke Radničkog je temelj budućeg rada u Kragujevcu, a poboljšanim uslovima Crveni đavoli će ostati konkurentni najboljim ekipama u okruženju, nedvosmislen je Ivan Grujin, predsednik KK Radnički:

Grujin: Napravili smo temeljni dogovor sa šefom stručnog štaba Radničkog Miroslavom Mutom Nikolićem o nastavku naše saradnje i radu na duže staze. Pred potpisivanjem smo višegodišnjeg ugovora sa njim. To je strateški važno za Radnički, zadržaćemo kontinuitet u radu uoči izazova koji nas očekuju u predstojećim sezonama. Uz rotore našeg razvoja, tandem Stevanović-Dinkić, svim snagama ćemo se potruditi da ostvarimo tražene uslove za funkcionisanje sastava Radničkog koji će četvrtu godinu u nizu predstavljati kragujevačku košarku u regionu i državi. Želimo da u poboljšanim uslovima stvorimo još bolji tim koji će biti konkurentan najboljim ekipama u okruženju. Namera nam je da budemo važan faktor srpske košarke, a precizno ćemo odrediti ciljeve nove sezone po obavljanju svih pripremnih radnji koje su u toku.


Press


VIDEO: Početak majstorice u Jezeru - Himna, Predstavljanje, Huk Tribine
ANKETA: Najbolji igrač 2011/2012?