Vesti
Postavljeno: 15.06.2012

Muta i Kragujevac zajedno za prvi trofej

- Već danas smo dogovorili nastavak moje saradnje sa Radničkim u periodu od četiri godine. Sem ligaških iskušenja pred kojima ćemo biti u Jadranskoj i Superligi Srbije, izazov broj jedan je Kup Radivoja Koraća u našem gradu. Od ovog trenutka daću sve od sebe da do finalne borbe za trofej i dođe, i to pred Kragujevčanima, a celokupna sportska javnost zna šta to znači mojim Šumadincima, najavio je Miroslav Muta Nikolić Podeli ovaj članak sa:

Miroslav Muta Nikolić od danas i zvanično nastavlja da vodi stručni štab kragujevačkog kluba, potvrđeno je i pre nego što je najavljeno u preliminarnog dogovoru predstavnika grada Kragujevca i Košarkaškog kluba Radnički na sastanku početkom nedelje.

Nakon tri sezone u kojima se Radnički ustalio kao ABA ligaš, redovan učesnik završnice nacionalnog kupa i šampionata, počinje novi "mandat" Nikolića koji uz sportske ciljeve na parketu ovoga puta uključuje i šire ambicije košarke iz srca Šumadije.

Nikolić: Već danas smo ozvaničili nastavak moje saradnje sa Radničkim u periodu od četiri godine. Kao šef stručnog štaba kragujevačkog kluba, utvrdio sam sa gradonačelnikom Veroljubom Stevanovićem detalje za dalji razvoj košarke u našem gradu. Dogovorili smo plan po kojem sledi stabilno finansiranje kluba, a to će omogućiti i kvalitetniji rad u Radničkom. U takvim uslovima, jedan od mojih zadataka biće da iz samog Kragujevca uključujem mlade snage koje će biti kandidati za naš prvi tim. Biće mi zadovoljstvo da se prihvatim tog posla jer sam uvek davao šansu talentovanim košarkašima, već imamo dobar sistem rada sa juniorskim pogonom, a nadam se da ćemo ove godine imati više sreće sa opredeljenjem pojedinih igrača da ne odu u inostranstvo.

Popularni Muta je naznačio da plan razvoja Radničkog podrazumeva i poboljšanje infrastrukture.

Nikolić: Ponovljeno je i ovom prilikom da grad planira širenje sportskih kapaciteta gradnjom nove hale sa oko deset hiljada mesta za posetioce. Naravno, takav prostor ne bi bio ekskluziva za košarkaše već bi, kao i hala Jezero do sada, koristio i ostalim klubovima iz Kragujevca. Priznajem da me je, sem sportskih izazova na terenu, i taj momenat privukao. Želim da učestvujem u novim počecima košarkaškog sporta u Kragujevcu.

O prvim potezima nakon konačnog dogovora, Nikolić kaže:

Nikolić: Već danas krećem u formiranje novog sastava i pregovore sa kandidatima za sezonu 2012/2013 u našem timu. Čekaju me iste, ako ne i veće muke nego prošle godine. Posao započinjem iz "minusa" jer nam već i formalno nedostaju Sajmon i Pavković, a sem Birčevića i Sinoveca svi ostali igrači su slobodni agenti, kao što je poznato. Međutim, takva postavka me ne koleba ni najmanje, čak volim da rešavam takve košarkašne "jednačine". I prošle godine je za neke situacija bila pre za odustajanje, a naš stručni štab i uprava ne da se nisu predali već smo sastavili tim za respekt kako u zemlji, tako i u regionu. Znamo kako, a imamo meses i po dana do priprema da postignemo maksimum u početnoj fazi rada.

Trofejni stručnjak sa kormila Radničkog izdvaja još jedan motiv koji posebno deluje i na gradonačelnika, grad uopšte, kao i na njega lično i sve ostale u klubu:

Nikolić: Sem ligaških iskušenja pred kojima ćemo biti u Jadranskoj i Superligi Srbije, izazov broj jedan za sve nas u Kragujevcu biće održavanje završnog turnira Kupa Radivoja Koraća u našem gradu. Pojednostavljeno rečeno: najsnažniji motiv u nama je - podariti Kragujevčanima prvi trofej u istoriji kluba. Tri godine smo se primicali ostvarenju takvog cilja, a od ovog trenutka daću sve od sebe da do finalne borbe za trofej i dođe, i to pred Kragujevčanima. Celokupna sportska javnost zna šta to znači mojim Šumadincima. Podrška za takav cilj je i formalizovana, od ovog časa počinjemo da radimo na tome.


Press


VIDEO: Početak majstorice u Jezeru - Himna, Predstavljanje, Huk Tribine
ANKETA: Najbolji igrač 2011/2012?