Vesti
Postavljeno: 16.05.2012

Obezbeđen Jadran četvrti put

- Šumadija će i naredne sezone biti u prilici da uživa u uzbudljivim utakmicama jedne od najjačih liga Evrope. Sada nas očekuje plej-of, nadigravanje četiri najjača tima Srbije za naslov državnog prvaka. U našoj zemlji je godinama "rezervisano" mesto za titulara, ali obećavam ispred našeg kluba da ćemo do samog kraja ovogodišnjeg takmičenja dati svoj maksimum da uzdrmamo taj tron, a možda ga i zaposednemo, poručio je Ivan Grujin Podeli ovaj članak sa:

Dva kola pre kraja regularnog dela Superlige Srbije, Košarkaški klub Radnički ostvario je svoj primarni cilj ove sezone - i formalno se plasirao u Jadransku ligu naredne godine. U preostala dva kola igraće za što povoljniju poziciju u plej-of koji počinje 27. maja.

Predsednik KK Radnički Ivan Grujin ističe da je klub takmičarski uznapredovao u odnosu na protekle dve sezone:

Grujin: Sa samo jednom pobedom manje od aktuelnog prvaka, čvrsto držimo drugu poziciju na tabeli i sva je prilika da ćemo tu i ostati, mada teoretski ni prvo mesto nije neosvojivo pre plej-ofa. To praktično znači da ćemo u takmičarskom smislu da nadmašimo prethodne dve sezone kada smo završavali na trećem mestu Superlige. Za nas u klubu je to primetan pomak i potvrda da se radi planski i u skladu sa zacrtanim ciljevima.

Uspeh je utoliko veći što je ove godine konkurencija za osvajanje tri najbolje pozicije znatno pojačana u Superligi Srbije, smatra Grujin:

Grujin: Sem tri sastava "Jadranaca", i dojučerašnji prvoligaši su demonstrirali svoj nesumnjiv kvalitet ove sezone, pa je u trci za regionalnu ligu bilo najmanje šest ekipa. Dva kola pre kraja, šampion države i mi smo izvesni učesnici Jadranske lige, a nas to posebno raduje jer ćemo obezbeđenom "vizom" biti u prilici da racionalno raspolažemo ograničenim sredstvima koja imamo za takmičenje, naše igre u regionu neće biti uslovljene plaćanjem "kotizacije" od 150 hiljada evra.

Pristupom koji je doneo trijumf nad Radničkim FMP, Kragujevčani će pokušati da ubeleže još dve pobede, nad Hemofarmom i Crvenom zvezdom, kako bi nad bar dve ekipe iz plej-ofa imali prednost domaćeg terena:

Grujin: Koincidencija je da smo i u sezoni 2009/2010 protiv tima iz Železnika igrali, praktično, za plasman u regionalnu ligu. Tada je bilo mnogo napetije, a ovoga puta smo iskusno odigrali svih 40 minuta i pokazali zrelost dostojnu finala domaćeg prvenstva. Sem iskustva koje nas krasi, naš redovni "šest igrač" ove sezone nam je pomogao više nego ikada do sada. Ovom prilikom zahvaljujem svim posetiocima hale Jezero i na gostujućim terenima koji su nam pružali podršku, naročito u trenucima kada kod nas nije sve funkcionisalo baš najbolje. Naročito me raduje da je sem popularnog kopa koji ispunjava navijačka grupa Crveni đavoli, u ovoj sezoni probuđen i ostatak dvorane Jezero, pa su i neformane a aktivne grupe naših pristalica, poput "Kabastih" i "Huka sa Zapada", nemerljivo doprinele uspesima Radničkog. Takođe, reči zahvalnosti upućujem svim našim sponzorima i gradu Kragujevcu koji nas podržavaju bezrezervno u situaciji kada sport u državi ne pruža poslovnim partnerima mnogo materijalne dobiti. Naravno, svu zahvalnost iskazujem i našem stručnom štabu, upravi i svakom igraču ponaosob jer su učinili da zajedno ostvarimo cilj, uprkos ne malim problemima tokom čitave sezone, izazovima od zdravstvenih do finansijskih.

Predsednik kragujevačkog superligaša se osvrće na poslednju utakmicu regularnog toka prvenstva u kojoj će rival biti Hemofarm, već pobeđen u prvom delu sezone:

Grujin: Upućujem poziv svim Kragujevčanima i prijateljima našeg kluba van grada koji predstavljamo da dođu na meč u petak 18. maja, podsećam početak je u 19 časova. Biće to prilika da svi skupa na terenu i tribinama i proslavimo ovaj klupski uspeh, obezbeđen Jadran četvrti put u nizu. Šumadija će i naredne sezone biti u prilici da uživa u uzbudljivim utakmicama jedne od najjačih liga Evrope. Sada nas očekuje plej-of, nadigravanje četiri najjača tima Srbije za naslov državnog prvaka. U našoj zemlji je godinama "rezervisano" mesto za titulara, ali obećavam ispred našeg kluba da ćemo do samog kraja ovogodišnjeg takmičenja dati svoj maksimum da uzdrmamo taj tron, a možda ga i zaposednemo. Svi smo svesni da bi to bilo od istorijskog značaja za sport u Kragujevcu, a ogromna bi čast bila da se naša imena nađu u analima ovdašnjeg sporta takvim povodom.