Vesti
Postavljeno: 05.09.2014

Odgovor KK Radnički čelnicima Kragujevca

Klub zapada u probleme od trenutka kada grad prestaje da poštuje ugovorene obaveze i rokove. Grad je svakog trenutka znao kolike su mu obaveze, ali nije ništa preduzeo da ih izmiri i omogući klubu nastavak takmičenja

Podeli ovaj članak sa:

Ključni problem na relaciji Grad Kragujevac-KK Radnički nije u projekciji budućnosti kluba i sredstvima koja tek treba da se izdvoje za košarkaški sport, već u prošlosti, odnosno nagomilavanju neizmirenih obaveza grada prema klubu.

Grad Kragujevac je juče, 5. septembra, saopštio da je ponudio na potpisivanje novi godišnji ugovor Košarkaškom klubu Radnički, navodeći nekakav iznos od "500-600.000 evra". Zarad objektivnog informisanja javnosti, to nije tačno - nikakav predlog nije stigao na adresu Radničkog.

Za novim ugovorom ne postoji potreba jer su dve strane već zaključile ugovor o tehničko-poslovnoj saradnji 24. septembra 2009. godine, a u međuvremenu overile i prateće anekse. Još uvek aktuelnim Ugovorom (važećim, na osnovu aneksa, do 2020. godine), pored ostalog, jasno su definisane finansijske obaveze grada prema klubu. Klub zapada u probleme od trenutka kada grad prestaje da poštuje ugovorene obaveze i rokove. Za razliku od grada, svi sponzori su ispoštovali klub.

Uz to, javnost podsećamo da je grad imenovao direktora kluba koji je ovlašćeno lice za raspolaganje novčanim sredstvima, na osnovu ugovora. Direktor je sve vreme bio upoznat sa finansijskim stanjem u klubu, o čemu je redovno izveštavao lokalnu samoupravu, baš kao i Skupština kluba. Grad je svakog trenutka znao kolike su mu obaveze, ali nije ništa preduzeo da ih izmiri i omogući klubu nastavak takmičenja. Klub je uredno pred svaku sezonu od 2009. do 2014. godine dostavljao predloge budžeta na koje grad nikada nije imao primedbe. 

Prekid izmirivanja finansijskih obaveza grada pratio je i prestanak komunikacije, pa je tako klub u protekla četiri meseca uvek ostajao bez odgovora na upućene dopise, čak su odbijeni i svi predlozi da se dogovore sastanci za rešavanje nagomilanih problema. Kulminacija takvog odnosa dogodila se kada je "Šumadija sajam", preduzeće pod ingerencijom grada, blokiralo račun kluba i to za obaveze još iz 2010. godine koje je grad bio dužan da izmiri. Takav čin u KK Radnički izaziva sumnju u, navodno, "žaljenje" i "spremnost za ispunjavanje obaveza" koje grad ističe u svom saopštenju.

Uprava KK Radnički ne želi da grad Kragujevac ubuduće bude "sagovornik" preko medija i saopštenja, već poziva odgovorne u lokalnoj samoupravi da se vrate izvoru problema - izmirenju finansijskih obaveza na osnovu ugovora i pratećih aneksa koji to jasno definišu.

UPRAVA KK RADNIČKI

GALERIJA

PRESS

VIDEO

VIDEO: PROMOTIVNI SPOT KK RADNIČKI 

APELI KK RADNIČKI: