Vesti
Postavljeno: 13.07.2013

Reprezentativac Kalinić u dresu Kragujevčana

- Kalinić je igrač koji može da igra dve pozicije - tri i četiri. Naknadno je pozvan u reprezentaciju, a ima za sobom dobru sezonu u Vojvodini. Dopada mi se takav profil igrača. Ima još puno prostora za dalje napredovanje. Biće to dobar član ekipe koju ćemo da afirmišemo kroz ABA ligu i Evrokup, izjavio je MIROSLAV MUTA NIKOLIĆ Podeli ovaj članak sa:

Šef stručnog štaba Radničkog Miroslav Muta Nikolić izabrao je reprezentativca Nikolu Kalinića kao drugo pojačanje ABA ligaša iz Šumadije, sa kojim je danas ugovorena saradnja za narednu sezonu.

Kalinić je, zajedno sa Dimićem i Jovićem, član univerzitetske reprezentacije Srbije koja je u Turskoj osvojila srebrnu medalju. U finalu je bio najefikasniji igrač Srbije sa 16 poena.

Nakon tog uspeha, dobio je poziv i selektora Ivkovića da se priključi pripremama A reprezentacije za Evropsko prvenstvo u Sloveniji od 4. do 22. septembra, gde će mu saigrač biti i Birčević, takođe član Radničkog.

Proteklu sezonu odigrao je za novosadsku Vojvodinu. Nastupio je na 16 utakmica Superlige, po utakmici je beležio deset poena, četiri skoka, dve asistencije, 25 minuta u igri (prosečni indeks korisnosti 11,3). Uključujući Košarkašku ligu Srbije, za Novosađane je odigrao 42 utakmice.

Ovaj nadareni krilni igrač ponikao je u subotičkom Spartaku.

Nikola Kalinić (visok 202cm) je rođen 8. novembra 1991. godine u Subotici. Potiče iz sportske porodice, sin je proslavljenog stonotenisera Zorana Kalinića.

Trener Kragujevčana Nikolić predočava šta ga je opredelilo da Kaliniću ponudi dres Radničkog:

NIKOLIĆ: Kalinić je igrač koji može da igra dve pozicije - tri i četiri. Dopada mi se takav profil igrača, kako postiže poene, zapao mi je za oko još pre godinu dana, kada nije bio slobodan igrač kao sada. Ima još puno prostora za dalje napredovanje. Biće to dobar član ekipe koju ćemo da afirmišemo kroz ABA ligu i Evrokup. Imaće priliku da se pokaže, a i sasvim dovoljno vremena da se adaptira na Radnički. Podsećam da je pozvan u reprezentaciju, a ima za sobom dobru sezonu u Vojvodini.

Nikolić je predstavio i kako će proticati formiranje sastava za sezonu 2013/2014.

NIKOLIĆ: U prvom talasu pojačanja posvećeni smo domaćim igračima, pa smo tako odlučili da nam prvi izbor bude iskusni Marinović. Biće tu još imena, objavićemo ovih dana potpisivanje novih ugovora. Ima nekih igrača koji su sada zainteresovani za povratak u naše redove, istovremeno uveliko pregovaramo i sa igračima koji bi po prvi put nosili dres Radničkog. Videćemo šta je obostrano najpodesnije, vagamo da bismo bili potpuno u skladu sa budžetom za novu sezonu. Od starih igrača, u novoj sezoni svoj prostor dobiće takođe reprzentativci: Birčević, Dimić i Jović, i siguran sam da će to iskoristiti, a uz njih za svoje mesto u prvom timu boriće se mlađi Milosavljević i Vučković. To su igrači koji su hteli da ostanu u Radničkom i da nije učesnik ABA lige i Evrokupa. Na takvu odanost, mi u stručnom štabu znamo kako ćemo da uzvratimo - nisu se naigrali do sada kod nas, ali njihovo vreme dolazi. Nestrpljivi su već otišli, ja im želim svako dobro van Kragujevca, na silu nije moguća dobra saradnja.


Dejan Milošević
Foto: arhiva KK Radnički

APEL KK RADNIČKI: Pomozimo sestrama Jeleni i Ani