Kragujevac - Meka za investitore

Kragujevac danas postaje sve privlačnije mesto za život, za započinjanje sopstvenog posla, dolazak stranih investitora, grad mladih koje treba ohrabriti da u njemu ostanu jer nam je potrebno njihovo znanje, pamet i optimizam. Od "doline gladi" kakav je bio tokom devedesetih, Kragujevac danas postaje "meka za investitore", grad sa pozitivnom poslovnom klimom i ubrzanim lokalnim ekonomskim razvojem o čemu govori i sertifikat Nacionalne alijanse za lokalni ekonomski razvoj (NALED).

Jedna od najvećih svetskih automobilskih kompanija, italijanski Fiat, potpisao je ugovor o zajedničkom ulaganju sa Republikom Srbijom u kragujevačku fabriku "Zastava automobili" koji, prema oceni stručne javnosti i medija, znači revitalizaciju srpske auto-industrije, nova radna mesta i stimulisanje razvoja niza drugih sektora u gradu.

Jedna od vodećih multinacionalnih kompanija Plaza centar, započela je gradnju modernog multifunkcionalnog poslovno - tržnog centra u kragujevačkom naselju Stara radnička kolonija. Za investiranje u Kragujevac opredelili su se i Merkator, Metro, Tuš, Supernova, Nelt, Forma ideale, zbog čega je grad na Lepenici trenutno jedno od najvećih gradilišta u Srbiji. Raspolažemo najbolje infrastrukturno opremljenim zemljištem i saobraćajnim koridorom koji omogućava brzu i sigurnu vezu sa okruženjem. Do 2010.godine, Kragujevac će auto-putem Kragujevac-Lapovo biti povezan sa evropskim Koridorom 10.

Nizom povlastica za investitore, velikim infrastrukturnim i projektima lokalnog ekonomskog razvoja, Kragujevac je širom otvorio svoja vrata svima koji prepoznaju pozitivne vibracije u poslovnom okruženju, imaju viziju i žele poslovni uspeh, zdravu konkurenciju i profit. Kragujevac je i ove godine proglašen “gradom budućnosti" i najboljim domaćinom u Srbiji.

Optimizam koji se širi Šumadijom više se ne može zaustaviti! Dobrodošli!

Foto-galerija: Kragujevac - grad odvajkad