Škola košarke

Zahvaljujući partnerstvu sa kompanijom Inteza Lizing, Košarkaški klub Radnički ubuduće će moći da se posveti pokretanju škole košarke, kao izazovu za koji sada više nema materijalnih prepreka.

Ovakvim partnerstvom, Radnički je u prilici da se smelo uhvati u koštac sa zahtevnim projektom kao što je pokretanje sopstvene škole košarke i razvoj omladinskog pogona, istakao je predsednik KK Radnički Ivan Grujin.

- Bez kragujevačke dece nema budućnosti košarke u gradu, pa ni u klubu. Nagoveštavam da ćemo sredstva koja budemo dobili od Inteza Lizinga upotrebiti i za rad mlađih kategorija, za školu košarke koju ćemo uskoro da aktiviramo zajedno sa našim sportskim i košarkaškim partnerima u Kragujevcu. Nećemo štedeti na toj školi, okupićemo talentovanu decu kako bismo pokazali da pored igrača koji su već izašli na vrh košarkaške scene Srbije, u kontinuitetu možemo da napravimo dobre košarkaše iz naše sredine. Ideja je da dobar deo karijere odigraju u Radničkom, a potom je prirodno da odu u jače sredine. Zajednički nam je cilj da u Kragujevcu, kao središtu centralne Srbije, napravimo jak košarkaški centar, a da Radnički, uz Fijat, bude najupečatljivi brend iz ovog grada, smatra Grujin.