Arhiva vesti
Postavljeno: 18.02.2011

Na korak od finala Kupa

Košarkaši Partizan braniće “Žućkovu levicu”, jer su u drugom polufinalu savladali kragujevački Radnički sa 81:76. U najvećem delu meča Radnički bio u prednosti, ali su u finišu crno-beli stigli do trijumfa. Partizan u nastavku meča potpuno zasutavio Lija i u završici na iskustvo izborio finale.

mutaPočetak meča pripada Kragujevčanima, nakon dve trojke Mijatovića crno-beli su odgovorili, ali raspoloženi tandem Li-Marković donosi +9 Radničkom. Oba tima su rano iskoristila bonus, pa je malo pao tempo što Radničkom nije smetalo da u 8. dođe do 27:15.

U završnici prve deonice Partizan je pojačao odbranu, Radnički je malo posustao u napadu, pa su crno-beli serijom 8:0 zaostatak sveli na četiri poena. Ofanzivni skok Partizana pravi probleme Kragujevčanima, ali oni nakon deset minuta igre imaju lepih 32:25.

Crno-beli drugi kvartal otvaraju serijom 9:0 i preuzimaju vođstvo, a Radnički je potpuno izgubio koncepciju u napadu. Veliki broj ličnih grešaka oba tima uslovio je da odbrane malo popuste, a Majkl li vraća prednost na stranu Radničkog.

Razigrao se i Vukašin Aleksić, pa Radnički u završnicu poluvremena ulazi sa +7. Za dvdeset minuta Kragujevčani su ubacili 50 poena Partizanu i sasvim zasluženo imaju sedam poena prednosti pred drugo poluvreme.

gistKod Radničkog sjajni Majkl Li je ubacio 17 poena, Marković 14, Mijatović 8, dok je Kecman sa 11 peona jedini dvocifreni kod Partizana, Katić 9, Džerels 8 peona. Očekivano crno-beli imaju devet skokova više, ali treba istaći da Radnički nije izgubio ni jednu loptu za dvadeset minuta.

Početak drugog poluvremena donosi seriju Partizana od 7:0 i sve je na početku. Utakmica je u egalu, a nalet crno-belih uspevaju da zaustave Marković i Miletić. problem za Radnički je četvrta lična greška Mijatovića.

Sjajni Marković drži prednost na kontu Kragujevčana, a Džavai odgovara na drugoj strani. U poslednju deonicu Kragujevčani idu sa +7 zaslugom Miletića koji je sa zvukom sirene pogodio iza linije 6.75.

Božić sa dve trojke anulira prednost Radničkog već na samom startu četvrte četvrtine. Kragujevčani ne pomišljaju na predaju, crno-beli su uhvatili priključak i sledi veoma zanimljiva završnica.

Na semaforu dugo stoji 72:71 za Radnički, a Partizan je dodatno pojačao pritisak u odbrani. Posle mnogo vremena Partizan u 37. minutu nakon poena Džerelsa ima minimalnu prednost.

Počinje rasplet, Marković ne pogađa "zicer", a Džerels sa penala donosi Partizanu +3. Ukradenu loptu Kecmana, na drugoj strani je izgubio Milosavljević, ali je Džerels je blokirao Lija.

Partizan ima napad koji je mogao da prelomi meč, Džerelsov pokušaj izlazi iz obruča, a na 12.5 sekundi Aleksić ne pogađa dva slobodna bacanja. Gist na drugoj strani rešava pitanje pobednika.

Gist najefikasniji kod pobednika sa 15 poena i devet skokova, Džerels je dodao poen manje, Katić 13 poena i 9 skokova, a Kecman je stao na 11 i pet uhvaćenih lopti. Kod Radničkog Stiven Marković 21 poena i sedam asistencija, Li je zaustavljen na 17 poena i devet skokova, a do 17 peona stigao je i Miletić.