Arhiva vesti
Postavljeno: 18.02.2011

Saopštenje KK Radnički

KK Radnički upozoren je 20 minuta pre početka utakmice polufinala Kupa Radivoja Koraća od strane predsednika takmičarske komisije g. Branka Lozanova da igrač Marko Čakarević ne može da nastupa za svoj klub.

KK Radnički upozoren je 20 minuta pre početka utakmice polufinala Kupa Radivoja Koraća od strane predsednika takmičarske komisije g. Branka Lozanova da igrač Marko Čakarević ne može da nastupa za svoj klub. Kao argument g. Lozanov je izneo činjenicu da Marko nije bio među 12 igrača koji su nastupali u četvrtfinalnoj utakmici kupa i da bi u suprotnom Radnički izgubio utakmicu službenim rezultatom 20:0. Trener Miroslav Nikolić odlučio je da utakmicu protiv partizana odigra bez jednog od svojih najboljih igrača.

KK Radnički je uvek poštovao sve akte i propozicije takmičenja u kojima nastupa i pedantno ispunjavao svoje obaveze.  Predhodnih godina je na e-mail adresu kluba dobijao pravila kup takmičenja , upućivana od strane uvek preciznog predsednika takmičarske komisije g. Branka Lozanova direktno , a potom i od KSS.  Ove godine je stigao samo dopis registracione komisije sa obavezom da se do ponedeljka 07.02.2011. licencira 15 igrača, koji uz važeći lekarski pregled imaju pravo nastupa na utakmicama Kupa Radivoja Koraća. Drugi dokumenti na adresu KK Radnički nisu stizali. Iz kog razloga je došlo do nesporazuma, da takav zvaničan dokument nismo dobili, nama to nije i ne može biti poznato.

Pravilo da sastav koji nastupa prvog dana turnira mora da igra do kraja istog nije upisano ni u pravilnik o takmičenju niti u propozicije prve lige po kojima se igra i završnica kupa. U subotu 12.02.2011. KK Radnički je od g. Branka Lozanova tražio akt u kome piše pomenuto pravilo, i dobio dopis sačinjen 17.01.2011.

Takav dopis KK Radnički nije dobio, kao ni ostali klubovi učesnici završnog turnira Kupa. Na zvaničnom sajtu KSS dokument je postavljen pred finale, u subotu 12.02.2011. U 17:40.

KK Radnički ne smatra da je greška namerno načinjena već uzrokovana nedostatkom komesara prve lige, koji bi po odluci upravnog odbora trebao da vodi i kup takmičenje.

Naš klub će i dalje imati izuzetnu saradnju sa predstavnicima našeg saveza jer se radi o iskusnim košarkaškim radnicima i entuzijastima, uz nadu da će dopise dobijati blagovremeno, u pisanoj formi, kako dolikuje ozbiljnim savezima i klubovima.

U kragujevcu 17.02.2011.                                        
KK Radnički