Arhiva vesti
Postavljeno: 02.04.2011

Pobeda za prvo mesto

Kragujevački Radnički je posle četvrtog kola na vrhu tabele Superlige, nakon što je na svom terenu neočekivano lako savladao Mega Vizuru sa 82:72

cakarevicNisu se opustili Mutini izabranici nakon pobede nad Partizanom pa su prilično lako savladali na svom terenu Mega Vizuru sa 82:72.

Već u prvoj četvrtini čini se da je meč odlučen. Čakarević, Stojačić, Li i Šulović su bili dovoljni  i na kraju prvih 10 minuta, Đavoli su imali 15  poena prednosti. Do poluvremena prednost Kragujevčana je narasla na 20 poena, a na odmor se otišlo sa 55:35. Jedini raspoložen u redovima gostiju bio je Mitrović, ali njegovih 13 poena nije bilo dovoljno za priključak. Sa druge strane Čakarević je postigao 12, a Šulović 15.

Očekivano u nastavku se Radnički opustio. Nikolić je rotirao 11 igrača, odmaravši Miletića koji je u prethodnim mečevima bio sjajan, a prednost Đavola je rasla početkom treće četvrtine sve do 25 poena. Sa druge strane, jedino je Čantekin uz Mitrovića postigao više od 5 poena, pa su svi pomislili da je meč završen. Ipak, Vizura se prenula, Jelovac je započeo svoju seriju, i početkom poslednje deonice prednost Kragujevčana je pala na samo 10 razlike.

Bio je to znak za Mutu Nikolića da je vrag odneo šalu, pa je na teren ponovo izbeo Čakarevića, Lija, Šulovića i Stivena Markovića. Oni su pomognuti Jereminovim održali prednost do kraja.

Sa konačnih 82:72 čini se da Beograđani mogu biti zadovoljni, dok Kragujevčani mogu po prvi put u istoriji da vide tabelu elitne košarkaške lige sa svojim klubom na njenom čelu.

Najbolji na terenu sjajni Čakarević sa još jednim dabl-dablom (16 poena, 12 skokova od toga 6 u napadu). Sjajan ponovo i Šulović sa 19 poena i 9 skokova, Li je postigao 12, Stojačić 9, Jereminov 8, dok je Stiven Marković uz 6 poena imao i 8 asistencija.

Na drugoj strani, Mitrović se zaustavio na 15, kao i Jelovac, Čantekin je postigao 11,a Đekić 6.

Izvor: Sportske.net