Arhiva vesti
Postavljeno: 21.04.2011

Dinkić i zvanično u Radničkom

Izuzetno veliko intresovanje izazvala je konferencija za novinare u Zgradi Grada Kragujevca, na kojoj je i zvanično potvrđeno da će, ubuduće, funkciju počasnog predsednika Košarkaškog kluba Radnički.

 Dinkić i zvanično u Radničkom

Ovo je samo jedan u nizu poteza, kojim se želi stabilizacija kluba u svim segmentima, kako bi se stvorio kompaktan tim, koji bi u bliskom periodu bio kadar da se bori za šampionsku titulu i značajnu ulogu na međunarodnoj sceni.

- Ovo je veliki i značajan trenutak i za KK “Radnički“ i za grad Kragujevac, rekao je na konferenciji za novinare predsednik ovog kluba Ivan Grujin komentarišući dolazak Mlađana Dinkića na mesto počasnog predsednika kragujevačkih košarkaša. On je podsetio da je u Kragujevcu naparvljen veliki rezultat za kratko vreme i zahvalio se na podršci i pomoći gradonačelniku Veroljubu Stevanoviću i gradu Kragujevcu.

veroljub stevanovic Jasno da pre izvesnog vremena, malo ko je mogao da pretpostavi košarkaška dešavanja u sadašnjem trenutku u gradu na Lepenici. Napravljen je ogroman iskorak, na radost brojnih ljubitelja sporta, koji su na odličan način prihvatili sva ta novonastala dešavanja. Hala „Jezero“ je redovno ispunjena u zavidnom broju, atmosfera sa ovog parketa je nešto o čemu se priča širom Srbije.

- Tu smo gde jesmo i namera nam je da idemo i dalje, da napravo još jedan iskorak u košarci u Kragujevcu, u samom klubu i organizaciji, a Mlađan Dinkić je čovek koji može da nam u tome pomogne. Klub je na nivou iznad svih naših očekivanja i naš cilj je da se u budućnosti borimo za titulu, da budemo u vrhu naše košarke ali i da se bormo za titulu, jer to treba i Gradu i Šumadiji, rekao je Veroljub Stevanović, gradonačelnik Kragujevca.

muta, dinkic i verko

U znak zahvalnosti za sve što je učinio do sada, prvom čoveku šumadijske prestonice, Muta Nikolić je uručio dres sa brojem 10, koji je dobio i Mlađan Dinkić, uz vizit karte na kojima uz njegovo ime stoji i fukcija koju će obavljati u Radničkom.

- Mlađan Dinkić je zvezda prelaznog roka, konstatovao je popularni Muta, podsećajući da su njegovi igrači trenutno na Zlatiboru, gde skupljaju snagu i uigravaju se za nastavak takmičenja u Superligi.

Radna biografija sada već bivšeg potpredsednika Vlade i ministra ekonomije i regionalnog razvoja, manje – više je poznata. Što se tiče sportskog dela, Dinkić je imao udela u radu i uspesima košarkaša Partizana, a takođe je obavljao i funkciju predsednika Skijaškog saveza Srbije. Osnovno pitanje bilo je - zašto Radnički i Kragujevac ?

- Ja sam pomno pratio šta Radnički radi na košarkaškoj sceni, jedan klub iz unutrašnjosti Srbije je napravio veliki rezultat. Moj glavni razlog je Muta Nikolić, on je „krivac“ za moj dolazak u Kragujevac. Seli smo jednog dana, tu je bio i moj veliki prijatelj Željko Obradović. Želim da pomognem jer u Srbiji ima samo tri kluba van Beograda u Superligi. Sasvim sigurno dobra košarka se igra u celoj Srbiji, ali klubovi se teško probijaju u najviši rang. Želim da u narednim sezonama Radnički bude još bolji, da se osvoji titula, uspeh u Jadranskoj ligi, a da se jednog dana igra u Kragujevcu i Liga šampiona, to je nešto što treba da bude motiv svima nama. Ja neću operativno učestvovati u radu kluba, to će raditi Uprava, ja ću davati podršku sa strane. Znam da mnoge moje kolege uglavnom idu u Zvezdu ili Partizan, ja sam odabrao suprotno, jer treba pomoći onima kojima je to najpoterbnije, a to je Radnički, između ostalog rekao je Dinkić u obraćanju novinarima.

Zahvaljujući naporima i aktivnostima, sada već postavljenog počasnog predsednika, pojedini „požari“ u klubu su ugašeni. Kako je istakao Dinkić, pre konferencije za novinare, boravio je u Kompaniji Fiat automibili Srbija, razgovarao sa Đovanijem de Filipisom, kako bi se i poznati proizvođač automobila našao u pulu sponzora kragujevačkog kluba.

mladjan dinkic - Sigurno je da će Fiat ući u ovu priču vezanu za košarkaški klub, takođe očekujem i jednu od naših najboljih banka, kao i nekoliko privatnih firmi. Ono što ću ja pokušati za narednu sezonu jeste da razgovorima sa mnogim privrednim subjektima, pokušaću da doprinesem stvaranju što je moguće boljih uslova, plus moralna podrška, koju će imati i Muta Nikolić i igrači. Već na prvoj utakmici u Kragujevcu doći ću da pružim podršku Radničkom protiv Partizana, jasan je bio Dinkić.

Prisutne novinare intresovalo je i kako će uklopiti sadašnji aranžman u kragujevačkom klubu, s obzirom na prethodna „vojevanja u dresu Partizana“.

- Tokom ove nedelje, u doba igranja na finalnom turniru NLB lige, biću uz Partizan, a posle toga čvrsto uz Radnički. Neće biti lako u ovoj sezoni da još jednom pobedimo „crno – bele“, koji imaju značajno veći budžet od Radničkog. I sam trijumf u „Pioniru“ je ogroman uspeh, Partizan će biti željan revanša. Najvažnije će biti da se plasiramo u plej of, a tamo je sve moguće, bez obzira na to ko je protivnik, smatra Dinkić.

muta, verko i dinkic

          Izvor: IP SPORT media