Arhiva vesti
Postavljeno: 19.05.2011

Fijat uz kragujevačke košarkaše

Ono što je najavljeno prilikom imenovanja Mlađana Dinkića za počasnog predsednika Košarkaškog kluba Radnički, juče se i praktično desilo u svečanom salonu Zgrade grada Kragujevac.

fijat prvi ugovor
Ugovor o sponzorstvu potpisan je između Fiajt automibili Srbija i kragujevačkog kluba, na period od godinu dana, čime se želi doprineti stvaranju još boljih uslova za ostvarivanje ambicija Radničkog u sezonama koje dolaze i koje su znatno veće od sadašnjih.

- Pokušavamo da napravimo još jedan korak napred u sportu, gde su napravljeni odlični rezultati. Želimo da budemo konkuretni za titulu, treći smo, a želimo još više od toga, da igramo u međunarodnoj konkurenciji, da i u njoj imamo zapaženu ulogu, rekao je Veroljub Stevanović, gradonačelnik Kragujevca neposredno pre čina samog potpisivanja ugovora.

Potpisima predsednika kluba Ivana Grjuin i Đovanija De Filipsa, direktora Fijat automibila Srbija i zvanično je počela saradnja dva subjekta, za početak na godinu dana i sa velikom verovatnoćom da će biti produžena i dalje. Ovo je prva saradnja ovakve vrste između nekog od kragujevačkih klubova i Fiata od kada je konstantno prisutan u šumadijskoj prestonici.

- Ovo su prvi koraci u  našoj sradnji, kako bismo pospešili rad i omogućili finansiranje na stabilnijim osnovima. U ovom trenutku mislim da detalji nisu za iznošenje u javnost, ne što želimo da budemo tajnoviti, već što tako nešto u ovakvim slučajevima nije praksa. Verujte i ja bih prvi želeo da znam informaciju koliko pojedini klubovi dobijaju od raznoraznih javnih preduzeća, kada to bilo dostupno, znaće se i podaci iz naših sponzorskih ugovora, istakao je Grujin.
 
Prvi čovek italijanskog giganta u Srbiji, De Filipis takođe je veoma zadovoljan što je došlo do saradnje sa kragujevačkim košarkašima.

- Nama je velika čast i zadovoljstvo da potpišemo ovakvo sponzorstvo za jedan tako važan klub, jer smatramo da je košarka nešto čime Kragujevac treba da se ponosi. Podržaćemo klub koji ima velikih ambicija u narednim sezonama, ceneći sve vrednosti koje se odnose na sport i izazove. Drago nam je što počinjemo saradnju, želimo Radničkom puno uspeha do kraja ove i pogotovu u narednoj sezoni, između ostalog istakao je De Filipis.

Već sutra je pred Radničkim veliki izazov, potrebno je savladati FMP, kako bi se izbeglo četvrto mesto, koje donosi polufinalne mečeve plej ofa sa Partizanom, ali i plaćanje iznosa od 150 hiljada Evra za novu sezonu u NLB ligi. Kako bi se obezbedila što veća podrška sa tribina, u kragujevačkom klubu su odlučili da ulaz na sutrašnji duel, koji će početi u 19 časova, za sve posetioce bude slobodan.


Izvor: IP Sport Media
Foto: Zoran Petrović