Arhiva vesti
Postavljeno: 23.09.2010

Stigla pojačanja!

Ugovor sa Radničkim posle Miloša Maksimovića potpisali Stiven Marković, Vladan Vukosavljević, Predrag Miletić i Strahinja Stojačić, a veoma blizu je dogovor i sa Šveđaninom Gadefošom.

markovicTim se polako kompletira, a ozvaničena je saradnja sa četvoricom novih igrača. Stiven Marković, Vladan Vukosavljević, Predrag Miletić i Strahinja Stojačić trebalo bi da budu nosioci igre kragujevačkog tima u narednoj sezoni, a ubrzo bi trebalo da im se pridruži i Antoan Gadefoš švedski reprezentativac.

Dosta igrača je od starta priprema pokušalo da se nametne Miroslavu Nikoliću, a samo najbolji su stigli do ugovora.

Sigurno najzvučnije ime koje je stiglo u Kragujevac je bivši plej Zvezde i Benetona, a australijski reprezentativac Stiven Marković. Marković ima 25 godina, u dva navrata je nosio crveno-beli dres, a nastupao je za Beneton i reprezentaciju Australije na SP u Turskoj.

vukosavljevicVladan Vukosavljević je već igrao na meču protiv Napretka, a od nekadašnjeg centar Crvene zvezde i Hemofarma očekuje se da donese preko potrebnu snagu pod obručima. “Džo“ je proteklu sezonu počeo u Belgiji u Ostendeu (10.6 poena i 5.5 poena uz jednu asistenciju), a završio u Turskoj u ekipi Aliage gde je na 25 mečeva imao učinak od 9.1 poena i 5.6 skokova.

Novo lice je i bek Predrag Miletić, bivši igrač kruševačkog Napretka, koji je prošlu sezonu završio u ukrajinskom Grifon Simferopilu sa učinkom od 12.1 poena, 4.2 skoka i 1.3 asistencija po meču. Na poziciji pleja stigao je i 21-godišnji Strahinja Stojačić koji je u prošloj sezoni bio član Mega Vizure.

Na probi je švedski reprezentativac Antoan Gadefoš koji se odličnim partijama ozbiljno nametnuo i može se očekivati da narednih dana i on potpiše ugovor sa Radničkim.

Pojačanja pristižu, a prva prilika da ih kragujevačka publika vidi na delu je već u subotu od 19 časova, kada u Jezero stiže Panatinikos. Cena karata za ovaj meč je 300 dinara, a karte se mogu kupiti u petak i subotu na biletarnici dvorane Jezero od 12 do 19 časova.